Vice VD/Projektchef till Barsebäck Kraft AB

Regional utvecklingsdirektör till Region Halland
2019-04-12

Vice VD/Projektchef till Barsebäck Kraft AB

People Impact söker en Vice VD/Projektchef till Sveriges största anläggningsprojekt

Barsebäck Kraft AB kommer med start 2020 att genomföra Sveriges största anläggningsprojekt; nedmontering och rivning av Barsebäcksverket. Projektet, som kommer att fortgå under 8,5 år, sker i nära samarbete med Oskarshamns Kraftgrupp där två av verkets tre reaktorer är avställda för nedmontering och rivning.

Vi söker dig som vill leda och driva ett projekt vars motsvarighet aldrig tidigare har genomförts i Sverige. Uppdraget är att leverera och genomföra projektet säkrare, billigare och snabbare än något annat projekt i världen.

Som Vice VD/Projektchef rapporterar du till och arbetar nära VD, samt ingår i ledningsgruppen. Du kommer även att ha kontakter med Unipers internationella Project Performance Center som, förutom att agera rådgivande organ, också har en ambition att med Barsebäcksuppdraget som bas utveckla kompetensen för framtida stora projekt.


Din bakgrund
Vi söker dig som är beredd att anta utmaningen och som vill ta ett stort övergripande ansvar såväl internt som externt. Du är en kompetent och erfaren ledare med flera års erfarenhet av att leda chefer och koordinera olika teknikområden inom anläggningsverksamhet, rivnings-, underhålls- eller uppgraderingsprojekt, helst kopplat till kärnteknisk eller liknande reglerad verksamhet. Erfarenhet av myndighetsrapportering och legalt ansvar värderas högt.

Som person är du kommunikativ, har personlig genomslagskraft i kombination med integritet, samt är van att arbeta på olika nivåer. Vi söker en resultatinriktad och affärsorienterad ledare som kombinerar ett coachande ledarskap med struktur och fokus på säkerhet. Barsebäck Kraft AB erbjuder en utmanande roll med möjlighet att göra avtryck såväl lokalt som internationellt.

För frågor och mer detaljerad information är du välkommen att kontakta Anne Barbosa vid People Impact, som hjälper oss i detta uppdrag, på 040-35 48 88. Välkommen med din intresseanmälan till apply(at)peopleimpact.se senast den 23 april.

Vi hanterar din intresseanmälan konfidentiellt.

Om Barsebäcks Kraft AB
Barsebäcks Kraft AB ägs av Uniper: ett internationellt energibolag med 12,000 anställda. Uniper bildades 2015 genom en avknoppning från energikoncernen E.ON, och är ett globalt energibolag noterat på Frankfurt-börsen. Unipers portfölj består av storskalig energiproduktion med kärnkraft, vattenkraft och kraftvärme tillsammans med gas, energilagring och tradingverksamhet. Man köper, lagrar, transporterar och levererar även råvaror som naturgas, LNG, kol samt energirelaterade produkter. Uniper kombinerar tekniskt avancerade storskaliga tillgångar med framstående teknisk och kommersiell kompetens. Unipers affärsidé är att leverera flexibla, skräddarsydda, konkurrenskraftiga energiprodukter och tjänster med smidighet, precision och snabbhet.